بچه های محيط زيست دانشگاه منابع طبيعي گرگان
Scientific Community Environment Natural Resources University of Gorgan
سبزپرس - گزارش تصویری: در روزهای 16 و 17 آبان ماه جزیره آشوراده در جنوب شرقی دریای خزر توسط جمعی از فعالان محیط زیست پاکسازی شد. این جزیره بخشی از تالاب بین المللی میانکاله است که به عنوان یکی از مهمترین مناطق فرود پرندگان مهاجر شناخته شده است.

 

پاکسازی جزیره آشوراده توسط فعالان محیط زیست
 



تاریخ: شنبه 21 آبان 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب
سبزپرس- گروه محیط زیست طبیعی: محمدعلی الله قلی: در چند ماه گذشته اخبار بسیاری مبنی بر خشک شدن و پس روی آب دریاچه ارومیه در خبرگزاری ها و نشریات انتشار یافته است ، ولی به جرات می توان گفت که هیچ خبری عمق دردناک این فاجعه را نمی تواند بیان کند چرا که واقعیت از حد تصور همه ما خارج است. بلایی که امروز بر سر این دریاچه بی بدیل آمده است صرفا به خشک شدن آن ختم نمی شود، شرایطی که امروز در این دریاچه و به تبع از آن در پارک ملی ارومیه حکمفرماست بی شک هرگز با تمهیدات سطحی و حتی غیر سطحی اتخاذ شده -از نظر نگارنده- به سادگی و در زمان کوتاه، تغییر پذیر نخواهد بود. تشکیل سازندهای نمکی چند لایه و قطور و چند لایه در ساحل و کف دریاچه ، افت شدید آب و شوری 450 گرم در هر لیتر آب دریاچه ، امروز دیگر دریاچه را از آستانه تحمل هر موجود زنده ای خارج کرده تا مرگ قطعی پیش برده است . تمامی چشمه های آب شیرین جزایر دریاچه، مانند کبودان که زیستگاه 1114 راس قوچ و میش ارمنی بوده و یا جزیره زیبای اشک که زیستگاه 200 راس گوزن زرد ایرانی بودند امروز، کاملا خشک شده اند و با پس روی آب دریاچه این دو جزیره به همراه جزیره اسپیر به یکدیگر متصل شدند و اینک این 3 جزیره زیستگاه مشترک این دو گونه ارزشمند را تشکیل می دهند که متاسفانه در تمام نقاط اجساد گوزن ها و قوچ و میش ها به چشم می خورند. طبیعی است که این دو گونه با پسروی بیشتر آب دریاچه این زیستگاه ها را به سمت خشکی های اطراف دریاچه ترک خواهند کرد. اما تراژدی بزرگتر این بود که در یک پیاده روی در سواحل مشرف به دریاچه در کمتر از 200 متر با دهها جسد تازه و قدیمی از انواع پرنده مواجه شدیم که در میان آنها لاشه های بیشماری را لاشه پرندگان مهاجری رقم می زدند که فقط قصد عبور از منطقه را داشته اند. پرندگانی مانند انواع پرستوها، بادخورک ها، چک چک ها، چکاوک ها، زرده پره ها، سهره، بلدرچین، باکلان، عقاب، جغد، کلاغ، حواصیل ها و ... افسوس و هزاران دریغ دریاچه ارومیه که روزگاری پذیرای هزاران فلامینگو و پلیکان خاکستری و تنجه و انواع مرغابی برای زاد آوری بود امروز نه تنها دیگر یک قطعه از این پرندگان را در عرصه خود پذیرا نیست ، بلکه تبدیل به دام مرگ برای پرندگانی هم شده که فقط از آنجا عبور می کنند. در اطراف پاسگاه محیط بانی جزیره اشک که در گذشته نه چندان دور بی شک یکی از زیباترین پاسگاه های ایران زمین بوده است، نه از آن سر سبزی درختان بنه و کیکم خبری است نه از شکوه دریاچه حتی تا دور دست های آن.آنجه امروز باقی مانده، اجساد بی جان صد ها پرنده و دهها گوزن زرد و قوچ و میش است که به دلایلی معلوم و نامعلوم در شعاع کمی از پاسگاه جان داده یا در حال جان دادن هستند و قلب و روح هر بیننده ای را همچون گدازه های آتشفشانی می سوزاند. ما چه کردیم با این دریاچه و با این طبیعت بی بدیل؟ و چه پاسخی داریم برای آیندگان که نفرین شان را نثارمان خواهند کرد؟
جزیره اشک
پیکر بی جان گوزنهای زرد در جزیره اشک دریاچه ارومیه  
 جزیره اشک 
جزیره اشک
یندر کلانتری 
 اسکله جزیره کبودان
بندر کلانتری 
 پروانه نمک سود شده در ساحل بندر شهید کلانتری
بندر کلانتری
 لاشه بلدرچین در بندر شهید کلانتری
بندر کلانتری 
 لاشه بادخورک در بندر شهید کلانتری
اسپیر 
لاشه جوجه تنجه در جزیره اسپیر
  
 
لاشه گوزن زرد در کنار سازندهای نمکی در جزیره اسپیر
اسپیر 
بستر نمکی دریاچه در ساحل جزیره کبودان
 
لاشه بره میش در جزیره کبودان
  
کبودان 
 سازندهای عظیم نمکی در بستر دریاچه ارومیه مشرف به جزیره کبودان
  

 




تاریخ: جمعه 29 مهر 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب

سبزپرس: اين روزها براي پريشان تنها بركه اي باقي مانده و چندين لاك پشت كه از آتش سوزي قديمي جان سالم به در برده اند. هنوز هم مي توان آثار جاده سازي در كنار تالاب را مشاهده كرد؛ همان جاده اي كه به همت فعالين محيط زيست و خرد مردم محلي خوشبختانه ناتمام باقي ماند. اين روزها پريشان به محلي براي گذر ماشينهاي سبك و سنگين تبديل شده است ! در ميان غروب پريشان روباهي را ديديم كه روزگار پريشان را هنوز باور نكرده است !
 

روزگار بد پريشان !

 

محیط زیستی ها خاموش نباشید!!!




تاریخ: جمعه 29 مهر 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب

فک خزری که در تور صیادان به دام افتاده بود، با اقدام محیط بانان و ماموران اجرایی شهرستان بندر ترکمن آزاد و به محل زندگی خود بازگردانده شد.

به گزارش سبزپرس، محمد ممشتی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گلستان در این باره گفت: ماموران گارد اجرایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندر ترکمن در گشت و کنترل و پایش مناطق ساحلی دریای خزر متوجه به دام افتادن یک فک خزری در تور صیادان ماهی در نزدیکی جزیره آشوراده شدند که با تلاش و همت پرسنل گارد اداره حفاظت محیط زیست بندر ترکمن و یگان حفاظت اداره کل شیلات این فک از تور صیادان رها شد. 
او ادامه داد: خوشبختانه این فک پس از انجام معاینات بالینی توسط دامپزشک و تهیه نمونه خون از این یگانه پستاندار خزر برای بانک ژن سازمان محیط زیست دوباره در آغوش دریا رهاسازی شد.
فک پستانداری است که در آب زندگی می‌کند و تنها برای زادآوری، و گاهی برای استراحت به ساحل می‌آید. در خشکی بسیار کم‌تحرک ولی در آب بسیار فعال است و با کمک پاهای خود به سرعت شنا می‌کند. فک‌ها از دست‌هایشان برای حفظ تعادل استفاده می‌کنند.

تنها پستاندار بزرگترین دریاچه جهان در خطر انقراض

كاپیتان لنج به محض بالا كشیدن تورهای بزرگ ماهیگیری دستور می دهد محموله را در كف شناور خالی کنند و همزمان با جداسازی آبزیان صید شده، دستور قتل عام «فك خزری» را صادر می كند. حیوان بی گناه و دوست داشتنی كه نه تنها دشمن انسان نیست بلكه در چرخه حیات آبزیان نقش فعال و سازنده ای را هم ایفا می كند اما صیادان می گویند فكها با خوردن ماهیها كسب و كار آنان را از رونق انداخته اند اما...

 

واقعیت این است كه فقط صیادان دشمنان گونه كمیاب فك خزری نیستند بلكه این ندانم كاریها و سهل انگاریهای شهروندان و نیز صاحبان منابع است كه با تخلیه فاضلاب های صنعتی و خانگی به دریا باعث در معرض انقراض قرار گرفتن گونه های دریایی شده است.

 




تاریخ: یک شنبه 24 مهر 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب

در روز جمعه 40 نفر از عاشقان محیط زیست زباله ها را از کرانه تالاب میانکاله پاکسازی کردند.

به گزارش سبزپرس، این برنامه توسط چهار گروه «انجمن بهشهریها دات کام»، «انجمن دیده بان میانکاله»، «جمعیت بدون زباله گرگان»، «دوستداران محیط زیست سبز زاغمرز» برگزار شد. 

حر منصوری از انجمن دیده بان میانکاله درباره این برنامه گفت: 40 نفر از علاقه مندان و فعالان محیط زیست از بهشهر در این حضور داشتند اما به محض شروع کار، تقریبا همه مردمی که برای تفرج به منطقه آمده بودند، کیسه زباله و دستکش گرفتند و به ما کمک کردند. 

او ادامه داد: این اتفاق جالب و غیرمنتظره ای برای ما بود و این نشان می دهد که ظرفیت های زیادی در بین مردم برای فعالیت های محیط زیستی وجود دارد و برخلاف آن چیزی که ممکن است تصور شود، بسیاری از مردم علاقه زیادی به طبیعت دارند. 

منصوری گفت: در این برنامه حدود دو تن زباله جمع آوری شد.

او همچنین از برنامه ریزی برای برگزاری یک برنامه پاکسازی در «شبه جزیره آشوراده» برای آبان ماه امسال خبر داد. 

پاکسازی کرانه های تالاب میانکاله

 

 

 

 

 

 




تاریخ: یک شنبه 24 مهر 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب

با فرا رسيدن فصل پاييز؛

 

 

لاك پشت هاي دريايي چشم خود را به روي دريا باز مي كنند

رييس اداره حفاظت محيط زيست چابهار گفت: لاكپشت هاي دريايي با اتمام تابستان و فرا رسيدن فصل پاييز چشم خود را به روي دريا باز مي كنند.  

 'اشرف علي حسيني' در اين باره اظهار داشت: فصل تخم‌گذاري لاك‌پشتهاي سبز در سواحل چابهار متفاوت با ديگر نوار ساحلي جنوب كشور است به گونه اي كه طبق پايشهاي ميداني كارشناسان محيط زيست، لاك پشتها در فصول مختلفي براي لانه سازي و تخمگذاري به ساحل عزيمت مي كنند و اين پديده حداكثر تا پايان سال ادامه مي‌يابد.

وي افزود: حدود 45 تا 60 روز طول مي‌كشد تا بچه لاك‌پشت‌ها سر از تخم در آورند، دماي كم يا زياد، بر خروج ديرهنگام يا زودهنگام بچه لاك‌پشت‌ها از تخم و همچنين تعيين جنسيت آنها تأثير مي‌گذارد. 

وي ادامه داد: هر اندازه دماي محيط تخم‌ها بيشتر باشد بچه‌هاي زودتر از ماسه‌هاي سر بيرون آورده و جنس آنها نيز ماده خواهد شد، اما كاهش دما تأثير معكوس در اين فرايند دارد.

رييس اداره حفاظت محيط زيست چابهار اضافه كرد: طولاني‌ بودن زمان تخم‌گذاري لاك‌پشت‌ها موجب ايجاد تعادل ميان تعداد نر و ماده‌ها مي‌شود.

وي در مورد بازگشت شگفت انگيز لاكپشت ها پس از ساليان دراز گفت: لاك پشتهاي نر هرگز به ساحل زادگاهشان بر نمي گردند ولي لاك پشتهاي ماده پس از رسيدن به سن بلوغ (معمولا پس از 30 سالگي) براي تخم گذاري به همان ساحلي بر مي گردند كه در آن زاده شده و به احتمال بسيار همه تخم گذاريهاي بعدي نيز در همان ساحل زادگاه انجام مي شود.

حسيني ياد آور شد: در آغاز بهار لاك پشتهاي دريايي كه در دريا به سر مي برند شب ها از دريا بيرون مي آيند و به كمك باله هايشان به سختي خود را روي ساحل جلو مي كشانند.

وي گفت: آنان از خط مد دريا مي گذرند و در ماسه هاي ساحلي چاله هاي عميق حفر كرده و سپس چاله را با بيش از صد تخم سفيد و گرد در كمتر از نيم ساعت پر مي كنند و روي آن را با شن و ماسه مي پوشانند و به دريا بر مي گردند.

رييس اداره حفاظت محيط زيست چابهار افزود: نوزادان لاك پشت هاي دريايي سبز هنگام بيرون آمدن از تخم حداكثر طول بدنشان پنج سانتيمتر و وزن بدنشان كمتر از بيست گرم است.

وي اضافه كرد: كاكايي ها، پرستوهاي دريايي، حواصيل و انواع لاشخورها و حتي خرچنگها نوزادان لاك پشت ها را هنگام طي مسير لانه تا رسيدن به دريا تهديد مي كنند.

حسيني گفت: در اين راستا اداره حفاظت محيط زيست به منظور حفظ جان اين موجود دريايي اقدام به ايجاد ايستگاه پايش و نگهداري لاكپشت ها در نوار ساحلي چابهار-رمين كرده است.




تاریخ: سه شنبه 5 مهر 1390برچسب:,
ارسال توسط داریوش آشتاب

بدون شرح.....

منبع:نکا نیوز




تاریخ: سه شنبه 8 شهريور 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده راضیه نبوی

حيات وحش مازندران،صاحب موزه مي شود!!!

موزه حيات وحش مازندران با همكاري سازمان هاي محيط زيست و ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران ساخته مي‌شود.

دلاور بزرگ‌نيا رئيس سازمان ميراث فرهنگ و گردشگري استان مازندران با بيان اين مطلب افزود:« تفاهم نامه ساخت اين موزه به امضاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران و اداره حفاظت از محيط زيست استان رسيده و كارهاي مطالعاتي ان نيز به پايان گرفته است.»
وي با اشاره به ساختماني كه براي موزه تاريخ طبيعي در نظر گرفته شده است،درباره اتمام عمليات افزود:« پرونده تجهيز اين موزه براي كارهاي نهايي به تهران فرستاده شده تا پس از موافقت مدير كل موزه هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري عمليات آماده سازي آن را به پايان برسانيم. ما تلاش مي كنيم تا ظرف چند ماه آينده اين موزه را تجهيز كنيم. »
استان مازندران به دليل دارا بودن نخستين پوشش گياهي باقي‌مانده از عصر يخ بندان از تنوع بالاي گياهي و جانوري برخوردار است. علاوه بر جنگل‌هاي متعدد كه سرتاسر اين استان موجود است، جنگل‌هاي ميان كاله، دو دانگه، سمسكنده، فريدون كنار و دشت ناز آلبوم متنوعي از حيوانات و گياهان مازندران است.
جانوراني مانند مرال،‌شوكا، پلنگ، خرس قهوه‌اي، گوزن زرد، اردك سرسبز، درناي سيبري و ... از حيوانات اين منطقه است.

منبع:مازندنومه




تاریخ: سه شنبه 8 شهريور 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده راضیه نبوی

وضعیت محیط زیست مازندران نگران کننده است!!!

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، وضعیت محیط زیست استان را در شرایط کنونی نگران کننده دانست.
به گزارش مهر، هرمز محمودی راد در نشست با جمعی از مسئولان واحدهای صنعتی و خدماتی مازندران در ساری، بر جدی گرفتن رعایت قوانین زیست محیطی در تمام موارد به خصوص در اطراف محل کار و محوطه های صنعتی تاکید کرد.
وی اظهارداشت: هدف از این نشست مشارکت واحدهای صنعتی و خدماتی استان در امر سالم سازی محیط پاک، تنویر افکار عمومی و همکاری همه آحاد در این امر حیاتی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، با اشاره به ورود گرد و غبار از کشورهای عراق، افغانستان، عربستان و پاکستان به داخل کشور ، اظهارداشت: گرد و غبار روز گذشته فضای برخی از استانهای کشور را فرا گرفت که این ناهنجاری ناشی از بی توجهی به امر حفظ محیط زیست است.
محمودی راد، سرمایه گذاری در بخش محیط زیست را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: افرادی که می خواهند در اموری مربوط به محیط زیست سرمایه گذاری کند باید مورد حمایت همه جانبه قرار گیرند و باید خود را موظف به همکاری با این افراد بدانیم .
وی، با تاکید بر ترویج نهادینه کردن فرهنگ حفظ محیط زیست، گفت: این موضوع مهم با مشارکت عمومی و دستگاه های ذیربط به ثمر نخواهد رسید.

منبع:شمال نیوز




تاریخ: سه شنبه 8 شهريور 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده راضیه نبوی

روز جهانی محیط زیست

امروز ۵ ژوئن ، مصادف است با روز جهانی محیط زیست ، روزی که اکنون ۳۵ سال است از نامگذاری آن  توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد می گذرد .هر ساله در بسیاری از کشورها ، مردم و گروههای زیست محیطی و دولت ها این روز را جشن می گیرند و سعی می کنند تا با برگزاری برنامه های نمادین ضرورت حفظ محیط زیست و حفظ زمین را به هم یاد آوری کنند .

اما خرداد هر سال برای ما ایرانیان همواره 3 مناسبت بزرگ زیست محیطی را به همراه دارد ، روز جهانی تنوع زیستی ( اول خرداد ) ، روز جهانی محیط زیست (۱۵ خرداد) و روز جهانی مقابله با بیانزایی(۲۷ خرداد ، ۱۷ ژوئن ) . روزهایی که  به ما یادآوری می کنند زمین و محیط زیست ما در خطر نابودی و از بین رفتن است . و بهترین گواه این مدعا چیزی نیست جز هوایی که در کلانشهرها استنشاق می کنیم ، بیابان هایی که روز به روز پیشروی می کنند ، منابع آبی که هر روز از میزان آن کاسته شده و ذخایر ژنتیکی که در حال انقراض و نابودی هستند و ...

کوهستانها تخریب می شوند ، مراتع بیابان می شوند ، جنگل ها یا زمین کشاورزی می شوند و یا جای خود را به ویلاها ، شهرک های صنعتی، معادن ، سدها و راهها و ... می دهند ، دریاچه هایمان یک به یک خشک می شوند ، و دشتها یکی پس از دیگری به شوره زار و یا بیابان بدل می شوند .دیگر باید آرزوی دیدن بسیاری از گونه های جانوری و گیاهی را که هریک منبع عظیمی از ژنهای کشف نشده است به گور ببریم ، با از بین رفتن اکوسیستم ها این جوامع انسانی است که در نهایت از هم می پاشد و بنیان های اجتماعی فرو می ریزد ، خشکسالی ، سیل ، رانش زمین ، ظهور بیماری های جدید ، فقر و گرسنگی همگی پیامد تخریب محیط زیست است .

شاید بد نباشد قدری از کنج خلوت و آسایش خود به در آییم ، و سری به چهار گوشه سرزمین مان ، ایران ، بزنیم تا دریابیم که با چه سرعتی اندوخته های طبیعی مان در حال نابودی است .

چرا باید هر ساله سیلی خانمانسوز  گلستانیان را به خاک سیاه بنشاند ؟ چرا باید در یک شهر کوچک مثل ماهشهر در مدت کمتر از ۶ ماه ۳۷ کودک ناقص الخلقه در نتیجه آلودگی آب و آبزیان به جیوه، متولد شوند ؟ چراباید نرخ بیماری های چشمی و تنفسی در نتیجه هجوم شن های روان و طوفان های شن در سیستان از دیگر نقاط کشور بیشتر باشد؟ چرا باید  ۹۰ درصد بیماران سرطانی ایران در ۳ استان شمالی و آذربایجان باشند ( به دلیل مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی در مزارع ) ؟چرا باید در کمتر از یکماه بیش از ۳۶۰۰ نفر در تهران در نتیجه هوای آلوده جان خود رااز دست دهند ؟ چرا باید امروز دشت های ایران خالی از یوز پلنگ و آهو و گله های گور و ... باشد ؟ چرا ؟! چه کردیم با سرزمین مان ما ؟

 دوای هر درد بی درمان در ایران : توسعه ولو به هر قیمتی !

چراهنوز هم می پنداریم که هر توسعه ای ولو به قیمت از دست رفتن منابع طبیعی و سلامت شهروندان و نابودی ذخایر ژنی ارجح است بر حفظ محیط زیست ؟ چرا هنوز هم می پنداریم که دوای هر درد بی درمانی در تخریب محیط زیست و احداث یک صنعت آلوده نهفته است ؟ چرا وقتی صحبت از احداث صنعت و تخریب محیط زیست و واگذاری اراضی ملی و ... می شود چماق اشتغالزایی بر سر و روی ما فرود می آید ؟چرا شعار تمرکززدایی در این چند ساله اخیر مرتبا  ورد زبان مدیران و دولمتردان ما بوده اما در عمل چیزی ندیدیم ؟ چرا ؟ اگر مقصود اشتغالزایی است مگر مردم بی نوای سیستان اشتغال نمی خواهند ؟ چرا ؟ چرا هر چه صنایع است تاتهران بود که در تهران احداث می شد و بعد هم در نقاط خوش آب و هوا ؟! هرجا زور و نفوذ هر نماینده ای و کارگزار دولتی بیشتر بود، بازی رابرده!

راستی آیا نمی شود به جای احداث پتروشیمی در گلستان و گیلان و تخریب تالاب آلاگل و صوفیکم و جنگل های سراوان ، این صنعت را به سیستان برد ؟ آیا نمی شود ۲۰ تا کارخانه بازیافت در استان های شمالی ایجاد کرد ؟ آیا نمی شود ۱۰۰۰ واحد پرورش قارچ  برای اشتغالزایی و.... در شمال ایران ایجاد کرد ؟ آیا نمی شود به جای این همه تشویق مردم به افزایش سطح زیر کشت گندم در استانهای غربی که جنگل های زاگرس را به ویرانه تبدیل کرده ، مردم را به کشت گیاهان دارویی بومی که بذر آن در منطقه موجود است تشویق کرد ؟ سهم ما از تجارت ۱۰۰ میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان چقدر است ؟!! آیا نمی شود به جای اینکه گاز و نفت ایران را تا دور افتاده ترین روستاهای اروپایی بفرستیم قدری هم به مردم بدبخت خوزستانی که روی دنیایی از نفت نشسته اند بدهیم ؟ چرا ؟!

چرا ما که قادریم تا هسته اتم هم بشکافیم اما از بازیافت یک قوطی پلاستیکی باید عاجز و درمانده باشیم ؟ چرا باید به جای بالا بردن میزان راندمان تولید در هر هکتار زمین کشاورزی میزان مصرف سم و کود و سطح زیر کشت مان را بالا ببریم ؟ ! چرا به جای بالابردن راندمان آبیاری در مزارع ، مرتبا سد احداث کنیم تا هر کس به هر شیوه غلطی که می خواهد زمین اش را آبیاری کند؟ چرا ؟ این اقتصاد سنتی که جملگی نشات گرفته از بی تفاوتی ، ساده لوحی و راحت طلبی ماست تا کی و کجا باید ادامه یابد؟

با شما هستم آقایان برنامه ریز ها، تئوریسین ها و سیاستگزاران دولتی !

بخدا می شود نون شب را به این شیوه ها هم تامین کرد ! می شود با این شیوه ها هم درآمد خوب برای مردم ایجاد کرد و هم دلار سبز برای دولت و هم محیط زیست را حفظ کرد ! فقط مدیریت خوب و توانمند می خواهد و قدری آینده نگری . نه مدیری که اول شعار بدهد ، اعتماد مردم را جلب کند که چنین می کنم و چنان و... اما بعد هیچی ! راستی چرا با وجود این همه صنایع و تغییر کاربری اراضی در غرب تالاب میانکاله باز هم مشکل بیکاری مردم حل نشده باشد؟ آنقدر که اگر برای شکار و صید به داخل میانکاله نیایند روزشان شب و شب شان صبح نمی شود ؟ چرا ؟ چرا باید سهم مردم عسلویه از پارس جنوبی فقط دود و کثافت و بیکاری باشد اما نیروی کار حتی کارگران از جای دیگری بیایند ؟! چرا ؟ چرا هنوز هم می پنداریم که ذخیره کردن آب پشت سد می تواند نیاز کشاورزان را به آب تامین کند ؟ آیا براستی کشاورز جز آب به چیز دیگری نیاز  ندارد ؟ آیا این بهانه برای نگه داشتن کشاورز در روستا کافی است ؟ چقدر در ارتقا سطح سرانه های بهداشتی و  آموزشی و رفاهی کشاورز روستایی کوشیدیم؟ آیا صرف وجود آب می تواند صنعت کشاورزی را توسعه دهد ؟ آیا توسعه صنعت کشاورزی به صنایع جنبی مثل صنایع فراوری و بسته بندی نیاز ندارد ؟!

آقای وزیر کشاورزی و نیرو  و صنایع و رفاه و تامین اجتماعی !

آب را پشت سد نگه داشتی ، دریاچه ارومیه را و هزاران موجود زنده را و یک اکوسیستم بی همتا را به نابودی کشاندی ، تا کشاورزی و باغداری را توسعه دهی ! بسیار خوب ! اما قدری هم تامل کن در این 10 تا15 ساله اخیر چقدر از روستاییان آذری به شهرها مهاجرت کرده و اراضی را ول کردند وچرا مهاجرت کردند ؟! از خوشی و رفاه زیادی؟! چرا باغدار ارومیه ای باید اینقدر سیب خود را نگه دارد اما سیستمی برای خرید و سردخانه ای برای نگهداری محصول او موجود نباشد تا سیب ها را نهایتا بگنداند و دور بریزد یا زیر قیمت بفروشد ؟ چرا عربستان می تواند سیب مورد نیاز خود را از فرسنگ ها آن طرف تر از کشور شیلی خریداری کند و کلی هزینه نگهداری و حمل و نقل بپردازد اما ما در یک قدمی عربستان نتوانیم سیب باغدار ارومیه ای را به آنها بفروشیم ؟ چرا ؟ این همه سد سازی چه فایده ؟!

شعار امسال روز جهانی محیط زیست همچون روز جهانی تنوع زیستی با محوریت تغییرات اقلیم همراه است تا به ما یادآوری کند که امروز خطر بزرگی جهان و جهانیان راتهدید می کند ، خطری که ناشی از مصرف نادرست انسانها از منابع فسیلی و منابع زنده زمین بوده است . 

بخدا دور نیست روزی که فرزندان من و شما هم همچون این کودک افریقایی در جستجوی مورچه ای باشند تاشکم خود را سیر کنند، نه این توهم و زاییده خیالات نیست ، این واقعیت است .

بنگرید کودکان مظلوم و ستمدیده سرزمین ام را در سیستان و بلوچستان، در بوشهر و هرمزگان و ...، که التماس یک جرعه آب را می کنند ، که نگاههای معصومشان به زمین های خشکیده و بی حاصل خشک شده ، مگر آنها همان صاحبان اصلی تمدن ۵۰۰۰ ساله شهر سوخته نبودند ؟ مگر سیستان انبار غله ایران نبوده ؟ پس چرا امروز به این درد دچار شده ؟! چرا ؟

آنجا که آب نیست ، برکت نیست ، خاک نیست ، گیاه نیست ، غذا نیست . ... حیات نیست ، آنجا جهنم است ....

 




تاریخ: شنبه 18 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

اسامی روزهای هفته محیط زیست امسال  

سازمان حفاظت محیط زیست، در اطلاعیه ای اسامی روزهای هفته محیط زیست را اعلام کرد.   

 

همان طور که اشاره شد، پنجم ژوئن - 15خرداد ماه - روز جهانی محیط زیست است و بر همین اساس 15 تا 21خرداد در ایران به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده است.

 

بر اساس این گزارش، شعار ملی هفته محیط زیست "اصلاح الگوی مصرف، عزمی ملی برای مقابله با تغییرات آب و هوا" می باشد و بر این اساس،

 

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، باورهای دینی"،‌

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، مسوولین"،

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، خانواده"،

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، رسانه"

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، آموزش و فرهنگ سازی"،

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، صنعت و کشاورزی"،

"محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف، ارتقاء سلامت" از جمله عناوین روزهای هفته محیط زیست است.




تاریخ: شنبه 17 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای
اخبار سازمان ملل
روز جهاني محيط زيست
روز جهاني محيط زيست

هر سال روز 15 خرداد در سراسر جهان با عنوان روز جهاني محيط زيست گرامي داشته مي‌شود. تاريخچه روز جهاني محيط زيست به سال 1972 يعني 33 سال پيش بر مي‌گردد. در آن سال براي اولين بار، سازمان ملل متحد كنفرانسي را با موضوع انسان و محيط زيست در شهر استكهلم سوئد برگزار كرد. همزمان با برپايي اين كنفرانس مجمع عمومي سازمان ملل قطعنامه‌اي را تصويب كرد كه منجر به تشكيل UNEP ( برنامه محيط زيست سازمان ملل ) شد. هم اكنون 33 سال است كه UNEP در سراسر جهان مراسم ويژه‌اي را به مناسبت اين روز برگزار مي‌نمايد. مراسم اين روز مي‌تواند به اشكال مختلف باشد مثل راهپيمايي‌هاي خياباني ، همايش‌هاي دوچرخه سواري، نمايش ، مسابقات نقاشي و مقاله نويسي در مدارس ، درختكاري ،‌فعاليت‌هاي مربوط به بازيافت ، پاكسازي و... . هدف از برگزاري چنين مراسمي جلب توجه عمومي به مسايلي است كه محيط زيست را آلوده مي‌سازد. هر سال نيز يكي از مسايلي كه شديدا محيط زيست را تهديد مي كند به عنوان موضوع اين روز انتخاب مي شود. موضوع امسال نيز چنين است : شهرهاي سبز وشعار آن عبارت است از برنامه ريزي براي سياره. در هر سال يكي از شهرهاي جهان ميزبان برگزاري مراسم اصلي است و امسال مراسم اصلي گرامي‌داشت اين روز در شهر سانفرانسيسكو امريكا اجرا مي‌شود.



تاریخ: شنبه 16 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

 

سرایت خطر انقراض به‌ گونه‌های گیاهی دناسرایت خطر انقراض به‌ گونه‌های گیاهی دنا:
 
محیط زیست > منابع‌طبیعی  - سید ولی موسوی نژاد:
در حالی‌که مدیرکل سازمان محیط‌زیست کهگیلویه‌وبویراحمد از تهدید نسل خرس قهوه‌ای، کل، بز و پلنگ بومی در این استان خبر می‌دهد، همزمان یک مسئول منابع طبیعی استان نیز گفته است که برخی با ریشه‌کن کردن گونه‌های گیاهی ارزشمندی همچون «بیلهر» به‌صورت انبوه، زمینه نابودی این گیاهان را نیز فراهم کرده‌اند.

 به این ترتیب اگر تا چند وقت پیش دوستداران محیط‌زیست نگران انقراض برخی گونه‌های جانوری حوزه دنا بودند، اکنون احتمال نابودی بخشی از پوشش گیاهی این منطقه شامل گونه‌های کمیاب نیز به فهرست دغدغه‌هایشان افزوده شده است.

مدیرکل سازمان محیط‌زیست استان درباره مخاطرات از بین رفتن تنوع زیستی در استان کهگیلویه‌وبویراحمد چنین می‌گوید: «در گذشته قوچ و میش در حوزه دنا وجود داشت، اما به‌دلیل شکار بی‌رویه نسل این جانوران از بین رفت و اکنون تنها در حوزه گچساران این دوپستاندار یافت می‌شود.»وی اضافه می‌کند که خرس قهوه‌ای بومی استان، همچنین گونه غالب بز و کل نیز با خطر انقراض نسل روبه‌رو هستند و برهمین اساس سازمان محیط‌زیست، این‌گونه‌های جانوری را در ردیف گونه‌های مورد حمایت قرار داده است.

افزون براین، چندی پیش کشته شدن یک قلاده پلنگ در این منطقه خبرساز شد و مدیرکل سازمان محیط‌زیست از جریمه 2میلیون تومانی شکارچی این‌گونه نادر حیات وحش استان خبر داد.

2سال پیش نیز اجرای خط انتقال گاز در منطقه حفاظت‌شده دنا موجب قطع 12هزار اصله درخت کهنسال بلوط شد که به گفته کارشناسان، این درختان از نظر تنوع زیستی ارزش بسیاری داشتند. این درختان درحالی قطع شدند که جنگل‌های بلوط منطقه دنا به‌دلیل پایین بودن رطوبت منطقه امکان احیای سریع همچون جنگل‌های شمال کشور را ندارند.

حال بخوانید حرف‌های فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد که درباره خطر نابودی گونه‌های گیاهی حوزه دنا هشدار می‌دهد و درباره ریشه‌کنی این گیاهان به‌صورت انبوه می‌افزاید:
« فقط از ابتدای سال‌جاری تاکنون 19تن گیاه بیلهر که از کوه‌های استان ریشه کن شده بود از 22دستگاه خودرو کشف شد.»
به گفته رحمت‌الله دین پرور، طی 3-2سال اخیر سودجویان این گیاه را به‌صورت قاچاق به استان‌های دیگر ارسال و با قیمت 10برابر بیشتر از آنچه در کهگیلویه‌وبویراحمد خرید و فروش می‌شود، به فروش می‌رسانند که تاکنون در همین ارتباط 50نفر دستگیر و به مقامات قضایی معرفی شده‌اند.

دین پرور اضافه می‌کند: «در‌گذشته سابقه نداشته که گیاه بیلهر در حجم زیاد به استان‌های دیگر فرستاده شود، ولی امسال به‌صورت بسته‌بندی و قاچاق از استان خارج می‌شود.»

به گفته این مسئول منابع طبیعی استان، تمامی بیلهر‌های کشف شده به وسیله ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان امحا شد.

وی با اشاره به اینکه فصل رویش گیاه بیلهر در مناطق سردسیر استان از اوایل اسفندماه آغاز می‌شود و تا اواسط اردیبهشت ادامه دارد، خاطرنشان می‌کند که امسال 91 نفر در قالب 41 گروه ثابت به‌صورت فصلی رویشگاه‌های این گیاه را زیر نظر گرفتند. با این حال مسئولان و کارشناسان منابع طبیعی براین باورند چنانچه ریشه‌کن کردن گونه گیاهی بیلهر در استان با روند فعلی ادامه پیدا کند، تا چند سال آینده، دیگر اثری از رویشگاه‌های پهناور این گیاه در استان مشاهده نخواهد شد.

بیلهر یا کندل کوهی گیاهی از خانواده چتریان است که در بلندی‌های بالای 2هزار و 500متر در استان کهگیلویه‌وبویراحمد می‌روید. اما خطر انقراض برخی گونه‌های گیاهی در استان کهگیلویه‌وبویر‌احمد، تنها گیاه بیلهر را تهدید نمی‌کند؛ به گفته مدیرکل سازمان محیط‌زیست استان‌گونه‌های گیاهی دیگری همچون آنغوزه، چویل و انواع پیازهای وحشی نیز در معرض خطر قرار دارند که این وضع تدوین برنامه‌ای جامع و جدی برای کاهش شیب انقراض گونه‌های ارزشمند گیاهی استان را ضروری می‌کند.

هشدارها درباره انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی حوزه دنا درحالی مطرح می‌شود که قرار است از سوی سازمان یونسکو به‌عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره معرفی شود.

یونسکو 35‌سال پیش 9‌منطقه ذخیره‌گاه زیست‌کره را در ایران شناسایی کرده بود که این تعداد تا 4‌سال پیش ثابت مانده بود تا اینکه منطقه دنا و یک منطقه دیگر برای اضافه شدن به فهرست ذخیره‌گاه‌های زیست کره نامزد شدند، اما با وضع موجود تردیدهایی درباره آمادگی حوزه دنا برای شناخته شدن به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره به‌وجود آمده است.

البته کسانی که در گوشه و کنار شهر یاسوج و دیگر شهرهای استان کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد به خرید و فروش گونه‌های گیاهی ارزشمند و در خطر انقراض مشغولند نیز حرف‌هایی دارند؛ آنان که بیشترشان خانم هستند، جمع‌آوری و فروش گیاهان کوهی را کاری از روی ناچاری می‌دانند تا تسکین‌دهنده مشکلاتی از‌جمله بیکاری، فقر، تعداد زیاد نانخور یا بی‌سرپرست بودن خانواده باشد.
یک خانم 42 ساله که 15‌سال است گیاهان کوهی را جمع‌آوری می‌کند، می‌گوید:«شوهرم از کار افتاده است و توان تأمین مخارج زندگی را ندارد، به همین دلیل به این کار روی آورده‌ام.»

خانم دیگری نیز که با کمی فاصله در گوشه دیگری از پیاده‌رو نشسته است، به میان حرف‌های دوستش می‌آید و اضافه می‌کند: «شوهرم چند سال پیش در یک تصادف جان خود را از دست داد و از همان سال تا امروز به این کار و کارهای مشابه مشغولم.»
یک خانم 28‌ساله و مجرد نیز برای افزودن به درآمد ناچیز خانواده به این کار روی آورده است ومی‌گوید: «هر سال به‌ویژه در فصل بهار به کندن بوته‌های گیاهی مختلف از جمله بیلهر، کارده، چویل و برخی ایام نیز قارچ وحشی مشغول می‌شوم و در ازای زحمت بسیار زیادم درآمد ناچیزی نصیبم می‌شود که کمک خرج خانواده‌ام است.»

آقایی نیز از تعداد زیاد فرزندان خود و نداری سخن می‌گوید و می‌افزاید: «بیشتر روزها که برای کارگری به محل تجمع کارگران می‌روم، غروب بدون پول به خانه بر‌می‌گردم، بنابراین ناچارم با جمع‌آوری گیاهان کوهی امرار معاش کنم.»

منطقه حفاظت شده دنا 93‌هزار و 660‌هکتار وسعت دارد که بخش اعظم آن در شمال استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد، و قسمت کمی از آن نیز در جنوب استان‌های اصفهان و چهار‌محال‌و‌بختیاری قرار گرفته است.

به گفته مدیرکل سازمان محیط‌زیست استان، این منطقه هزار و 201 گونه گیاهی دارد که تعداد گونه‌های بومی آن از 45 کشور دنیا بیشتر است.

کارشناسان محیط‌زیست یکی از عوامل اصلی از بین رفتن محیط‌زیست کهگیلویه‌و‌بویراحمد را علاوه بر منافع اقتصادی حاصل از خرید و فروش گونه‌های گیاهی و جانوری آن، تخریب زیستگاه این‌گونه‌ها به‌دلیل پروژه‌های عمرانی می‌دانند.

hamshahrinews




تاریخ: شنبه 19 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

معضل مصرف بی‌رویه کیسه‌های پلاستیکی در اروپا

معضل مصرف بی‌رویه کیسه‌های پلاستیکی در اروپا
محیط زیست > بازیافت  - همشهری آنلاین:
مصرف وافر کیسه‌های پلاستیکی و دورریختن آنها تنها پس از یک‌بار استفاده، از پی‌آمدهای جوامع مصرفی است که زیان‌های جبران‌ناپذیری برای طبیعت دارد. حال اتحادیه اروپا درصدد پیدا کردن راهی برای کاهش زباله‌های پلاستیکی است.

مسئول امور محیط زیست اتحادیه اروپا اعلام کرده که این اتحادیه در حال بررسی ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در سطح اروپا است. بر اساس آمار موجود هر فرد در اروپا سالانه حدود پانصد کیسه‌ پلاستیکی مصرف می‌کند و بیشتر این کیسه‌ها تنها یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منطقه مدیترانه در خطر

در سواحل مدیترانه وجود کیسه‌های پلاستیکی که توسط افراد دور انداخته می‌شوند در برخی نقاط منجر به شکل‌گیری فرشی از زباله‌های پلاستیکی روی ساحل و آب‌های ساحل دریا شده است. افراد در کمال بی‌توجهی کیسه‌های پلاستیکی را پس از استفاده در محیط اطراف خود رها می‌سازند و باد آنها را با خود به هر گوشه‌ای می‌برد.

معضل پلاستیک به ویژه در دریاها و اقیانوس‌ها ابعاد وسیع‌تری دارد. در کنار کیسه‌های پلاستیکی شناور روی آب، پوششی نیز از ذرات کوچک پلاستیک در قسمت بالای دریاها و اقیانوس‌ها شکل گرفته است. به گزارش نهاد حفاظت از محیط زیست اتحادیه اروپا تنها در دریای مدیترانه حدود ۲۵۰ میلیارد ذره‌ پلاستیکی به وزن ۵۰۰ تن وجود دارد. تجزیه شدن این ذرات می‌تواند صدها سال طول بکشد.

پی‌آمدهای زباله‌های پلاستیکی برای حیوانات

هریبرت وفرز (Heribert Wefers) یکی از کارشناسان نهاد حفاظت از محیط زیست آلمان دقیقا درباره همین ذرات پلاستیکی شناور در سطح دریاها هشدار می‌دهد و می‌گوید: «در برخی جاها در اقیانوس‌ها شمار این ذرات حتی بیشتر از شمار پلانکتون‌ها هستند که سطوح بالای اقیانوس‌ها محل زندگی آنها است. ماهی‌ها این ذرات پلاستیکی را هم می‌خورند و در نهایت معده آنها بیشتر حاوی پلاستیک است تا پلانکتون. از این رو ماهی‌ها به‌رغم داشتن شکمی پر از گرسنگی می‌میرند.»

در عین حال تنها ماهی‌ها نیستند که در معرض خطر وجود ذرات پلاستیکی در دریاها قرار دارند، بلکه این ذرات زندگی پرندگان دریایی را نیز به مخاطره می‌اندازد. از یک طرف این احتمال وجود دارد که پرندگان در کیسه‌های پلاستیکی گیر افتاده و خفه شوند، از طرفی دیگر هنگاهی که این پرندگان ماهی می‌خورند ذرات پلاستیکی وارد بدنشان می‌شود.

راه‌حل‌های مختلف برای مبارزه با آلودگی محیط زیست

یکی دیگر از معضلاتی که کیسه‌های پلاستیکی به همراه دارند، نبود روشی مناسب برای دفع آنها بدون داشتن پی‌آمدهای زیان‌بار برای محیط زیست است. در حال حاضر پیدا کردن راه‌‌حلی برای مشکل کیسه‌های پلاستیکی مشغله فکری‌ بسیاری از کشورها است. بنا بر گزارش نهاد حفاظت از محیط زیست آلمان تقریبا ۲۵ درصد از کشورها در سراسر جهان به اشکال مختلف برای مبارزه با زباله‌های پلاستیکی اقدام کرده‌اند.

به گزارش دویچه‌وله، استرالیا، هند و برخی از کشورهای آفریقایی استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را ممنوع کرده‌اند. برخی دیگر از کشورها، از جمله ایرلند، بلژیک و چندین ایالت در آمریکا با تعیین مالیات برای این کیسه‌ها قیمت آنها را افزایش داده‌اند تا جذابیت آنها برای مشتریان کاهش یابد. در چین نیز توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع اعلام شده است. هریبرت وفرز این اقدام‌ها را روش مناسبی برای کاهش زباله‌های پلاستیکی می‌داند.

ایتالیا چندی پیش بعد از ممنوع اعلام کردن کیسه‌های خرید از جنس پلاستیک متداول، کیسه‌هایی از جنس پلاستیک قابل تجزیه را وارد بازار کرد. اما نهاد حفاظت از محیط زیست و وزارت محیط زیست آلمان نگاهی بدبینانه نسبت به این راه‌حل دارند. آنها اعتقاد دارند که کیسه‌های پلاستیکی قابل تجزیه تنها برای فریب دادن مصرف‌کنندگان است. این نوع پلاستیک حاوی موادی مضر برای محیط زیست است و تجزیه‌ آن آنقدر هم سریع صورت نمی‌گیرد.

در عین حال، هم نهاد حفاظت از محیط زیست و هم وزارت محیط زیست در آلمان در مورد مؤثر بودن ممنوعیت سراسری استفاده از کیسه پلاستیک در اتحادیه اروپا تردید دارند. آنها معتقدند که کیسه‌های پلاستیک در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور یکسان مصرف نمی‌شوند و راه‌های استفاده از آنها در هر کشور متفاوت با دیگری است. به طور مثال در آلمان بسیاری از مصرف‌کندگان کیسه‌های پلاستیکی را پس از یک بار مصرف کردن بلافاصله دور نمی‌اندازند. در مجموع آلمان با مصرف سالانه ۶۵ کیسه‌ پلاستیکی توسط هر فرد، زیر میانگین مصرف کل اتحادیه اروپا قرار دارد.tebyan




تاریخ: شنبه 21 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای
نشت نفت در بندر نوشهر
رنشت نفت در بندر نوشهر
محیط زیست > آلودگی  - گروه محیط‌زیست:
براثر پاره‌شدن شلنگ نازل نفتکش 2 هزار تنی روسی در بندر نوشهر صدها بشکه نفت خام وارد دریای خزر شد.

 

این کشتی که ساعت 4 بعداز ظهر 31اردیبهشت‌ماه در بندر نوشهر و در کنار اسکله پهلو گرفته بود، به‌دلیل عدم‌رعایت مسائل زیست‌محیطی و مستعمل‌بودن تجهیزات انتقال، دچار سانحه شده و بخشی از این محموله نفتی وارد آب‌های ساحل می‌شود.
افشین ابوطالبی، کارشناس ارشد محیط‌زیست با اعلام این خبر به همشهری گفت: در هنگام انتقال نفت از کشتی به اسکله متأسفانه نماینده‌ای از اداره حفاظت محیط‌زیست حضور نداشته و به همین دلیل تا ساعت‌ها پس از بروز واقعه هیچ‌یک از مسئولان محلی در جریان امر قرار نمی‌گیرند و با پیگیری و اطلاع‌رسانی شبکه‌های زیست‌محیطی، مسئولان محلی از جمله فرماندار، مشاور استاندار و اداره محیط‌زیست از ماجرا باخبر می‌شوند.

دبیر شبکه زیست‌محیطی خزر، ضمن انتقاد از نبود نماینده محیط‌زیست در اسکله تصریح کرد: با توجه به حساسیت منطقه و شکنندگی زیستبوم‌های دریایی ضروری است حداقل هنگام تخلیه مواد نفتی یکی از نمایندگان محیط‌زیست حضور داشته باشد تا مانع بروز وقایعی از این دست شود اما از آنجایی که هیچگونه نظارت و پایشی در این زمینه وجود ندارد، نه تنها کسی مانع بروز این حوادث نمی‌شود که هنگام بروز حادثه، ساعت‌ها طول می‌کشد تا مسئولان محیط‌زیست از ماجرا باخبر شوند؛ درحالی‌که سازمان محیط‌زیست می‌تواند با به کارگرفتن نیروهای فارغ‌التحصیل محیط‌زیست که اتفاقا شمارشان بسیار زیاد است، امکان پایش و نظارت دائمی در اسکله را فراهم سازد تا بیش از این محیط‌زیست دریایی آلوده نشود.

ابوطالبی با اشاره به اینکه در حال حاضر همه مسئولان ذیربط در جریان هستند و مسئله را مدیریت می‌کنند، گفت: میزان آلودگی و حجم نفت نشت شده به دریا نیازمند بررسی دقیقی است که مسئولان محیط‌زیست می‌توانند دراین خصوص اظهارنظر کنند.
در عین حال، دکتر محمد باقر نبوی، معاون دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست دراین باره به همشهری گفت: پیگیری‌های لازم درباره چگونگی وقوع حادثه و حجم آلودگی‌های ناشی از آن و نیز میزان خسارت‌های احتمالی در دست بررسی است که به محض تکمیل گزارش مورد نظر، اطلاعات مربوط به این حادثه در دسترس رسانه‌ها قرار می‌گیرد.

 

 




تاریخ: شنبه 21 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

روز جهاني محيط زيست گرامي باد.

"محيط زيست سالم، بستر نوآوري و شكوفايي"




تاریخ: یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای




تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1389برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

 

در حال حاضر دو لکه بسیار بزرگ که قطر هر یک از آنها چند برابر زمین است، روی سطح خورشید تشکیل شده که به راحتی با چشم غیر مصلح دیده می­شند. فقط استفاده از فیلتر محافظ را فراموش نکنید.

از زمستان گذشته تا کنون، دوره تازهای از فعالیت های یازده ساله خورشید آغاز شده و در نتیجه آن، لکه های خورشیدی که متناظر با مناطق فعال مغناطیسی سطح خورشید هستند، افزایش یافته اند.

 


http://www.khabaronline.ir/news

 

 

 

 




تاریخ: جمعه 2 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط سیده نرگس فلاح چای

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 46
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 46
بازدید ماه : 49
بازدید کل : 47774
تعداد مطالب : 35
تعداد نظرات : 18
تعداد آنلاین : 1